Posts

Showing posts from July, 2017

Cuti sem buat apa?

Image
Hai guys, Assalamualaikum. Lama dah aku tak update. Lama gila. Tak de siapa kisah kot. Tapi tak pe tak peduli hehehe.
Okay, cuti sem buat apa? Kebanyakannya mesti kerja. Kalau yang senang sikit goyang kaki je lah kat rumah, faham kan. Okay, akulah kan cuti sem mestilah kerja. Kerja apa? Kerja cashier. Awal-awal masuk tu ada macam putus asa jugaklah sebab kerja dengan orang cina lagilah kalau kau tak faham bahasa cina. Dia kutuk ke hina memang tak tahu.

Sekarang alhamdulillah. Best tau. Awal-awal je rasa tak best. Rapat dah sekarang. Macam sayang pulak nanti nak berhenti. Lagi-lagi dapt jumpa geng, kak su dak uitm johor. So, bestlah. hehehe macam tak de benda je aku ni nak cerita.

Kerja sebagai cashier ni memang banyak dugaan. Antara yang aku alami ialah salah barkod. Pak cik tu masuk balik bebel bla bla bla. Bebel la nanti kedai untung. Dah habis bebel, tahu pulak cakap manusia mana tak buat silap. Peh memang sabar habis. Lagi gila bila cashier yang lain kena pasal 1 sen. RM 9.99 lah…