Posts

Showing posts from May, 2017

MDS UITM Pasir Gudang 2016

Image
Assalamualaikum. Hi guys, so tajuk entry pasal 'mds'. Aku nak share mds di Uitm PG ni macam mana. Harapan aku ialah entry kali ni dapat membantu bakal mahasiswa uitmpg. Bukan apa sebab masa aku dapat tawaran dulu aku search lah mds uitmpg tapi tak ada hmm sedih. Okay, MDS ni adalah Minggu Destini Siswa. Ramai orang kata minggu ni minggu mengerikan tapi bagi aku minggu yang memenatkan. Seriously weh penat!
1st day Okay, hari pertama aku sampai awal. 7.30 sampai dah. Sampai tu gerimis. Macam tahu je aku sedih nak pisah dengan mak abah aku. Hahahaha. Over. Okay, dah boleh masuk tu ada lah PM(Pemimpin Mahasiswa) ni tunggu kat pb. Diorang kat sini dah kasi satu kertas yang nyatakan korang duduk kolej mana. Untuk lelaki, Firdaus 1, Firdaus 2 dan Firdaus 3. Perempuan pulak ada 4 iaitu Salsabila 1 and so on. Aku dapat Salsabila 4.
For your information, aku datang dengan member aku sekali, satu kereta sebab nak dapat satu rumah/bilik. Kata senior aku datang saing dapat sama. Tapi kan m…