Posts

Showing posts from April, 2017

Cuti semester 5 bulan

Assalamulaikum. Alhamdulillah lama dah habis paper. Seminggu adalah kot kat rumah ni. Hmmm cuti sem 5 bulan. Lama kan. Apalagi of course cari duit. Haritu kan aku pi mintak kerja kat tmpat lama tapi malangnya full dah and kalau ada kosong baru dia call. Peh hancur punah harapan aku nak kerja lagi kat situ.

Dah tak de kerja tu mak suruh lah ikut member aku sorang ni kerja kl and alhamdulillah okay boleh. Right now aku kat kl dah ni. Start kerja sabtu ni. Tapi dedor beb. Kerja dia macam mana aku pun tak tahu buat. Seram dengor akak-akak kat sini cerita. Takut kena buli pun ada gak. Huhuhu.

Yang penting aku tak homesick lagi ni hahaha jangan lepas mula kerja rasa fed up pulak dah la. Pastu merengek nak balik. Hahahaha. Kadang aku terfikir gak bilalah company tempat lama aku kerja tu nak call. Kadang mengharap sangat yang diorang akan call aku. Hmmm. Ni namanya aku takut nak hadap benda baru. Padahal biarlah kita ada banyak pengalaman pasal kerja kan.

Aku kadang rasa penat, sedih pun ada.…

2 paper lagi

Image
Hai, assalamualaikum semua. Aku kan sebenarnya esok dan lusa ada paper. Yes, tinggal dua paper je lagi. Hmmp! Malam tadi aku tak tidur sampai subuh. Just tidur sekejap dalam pukul 9 sampai pukul 11, lepastu bangun study calculus and csc. Tak tahu kenapa segar bugar je mata aku malam tadi sampai layan cerita 13 Reasons Why.
Esok petang paper csc iaitu fundamentals of computer problem solving. Ni subjek favourite aku sebab aku senang faham. Hehehe. Bila dah faham of course aku jadi tempat rujuk kengkawan. I don't mind sebab tolong member beb. Berkongsi ilmu, siapa tak nak?

Petang lusa pulak paper calculus II. Yang ni hmmm macam senang(lawannya) sikit. Semalam baru je sir habiskan silibus. Pehh, hebat kan. 2 hari lagi nak final paper mat baru habis silibus. Ceh, sikit je pun. Aku hanya mampu berdoa, tawakal selain daripada berusaha. Semoga mudah je aku jawab, Aamiin. Sir, bagi tips. Fokus kat mana yang awak confident and time otw gi dewan tu call lah mak ayah biar tenang. Aku ni ka…

Final Exam for Semester 2

Image
Assalamualaikum. Ya Allah, lama betul aku tak update kan. Nama pun pelajar, macam biasa, busy. Ceh! Alasan itu semua! Tapi kan, tup tup je aku tengah final ni. Alhamdulillah 3 subjek dah lepas and still ada 3 subjek lagi. Paper ketiga haritu 28 haribulan and now aku tak ada paper until this upcoming friday, 7 april nanti. For your information, paper agama and business dalam 1 hari yang sama which is 28 haribulan haritu. Punyalah stress sebab dua subjek ni memerlukan daya ingatan yang tinggi maksudnya menghafal. Fuhhh.
Walaubagaimanapun, Alhamdulillah. Okaylah. So, sekarang ni nak menunggu hingga 7 haribulan peh lama an. Tiga hari ni aku tak study sangat. Study tau tapi tak bersungguh sangat. Tengok movielah, tapi tidurlah yang paling kerap. Jangan contohi eh guys. Aku pun tak tahu lah sem 2 ni dapat dekan ke tidokk. Macam payah sikit tapi kena positif and doa. Cek niat and betulkan balik guys! 
Paper aku habis on 12 april. Lepastu yay balik rumah. Hehehehe. Lepastu cuti 5 bulan. Sept…