Posts

Showing posts from March, 2017

KASUMA UITMPG

Image
Assalamualaikum. Hi peeps. Lama tak dengar cerita right? Sibuk sangat aku ni. Tapi minggu ni boleh rilek lagi. Hehehe. So straight to the point, hari ni nak cerita pasal KASUMA iaitu Karnival Sukan Mahasiswa UITM Pasir Gudang 2017. Berlangsung pada Jumaat lepas, 3 March. Ini pengalaman pertama aku lah semenjak berada di uitm pg ni. Baru sem 2 kan. 

Nak dijadikan cerita, ada rumah sukan lah macam time sekolah dulu tapi rumah ni ikut kolej. Kolej Firdaus 1 dan Salsabila 1 satu rumah. Baju colour biru. F2, S2 colour merah, F3, S3 colour hijau. Ni blok komander ni kalau korang nak tahu. And lastly S4 colour purple. S4 gabung dengan NR sebab Firdaus 4 takde. 
Game for kasuma ni tak banyak. Game dia bukan macam time sekolah dulu, lumba lari, lompat tinggi, lompat jauh lah. Antaranya, tarik tali, futsal kampung, dodgeball, frisbee, giant dam dan tarik upih. Aku masuk tarik upih tapi tarik upih tukar baling selipar. Hahahaha. First time jugak main. Main punya dengan semangat nak kasi S1 mena…