Posts

Showing posts from January, 2017

SEGMEN ICE BREAKING BY MELLYA

Image
{Klik Banner, Right click, open link in new tab}
Assalamualaikum. Okay, hari ni blogwalking terjumpa satu segmen. Bagi aku sangatlah menarik sebab aku pun sedar aku baru aktif so meh ler kita berkenalan. Jom lah join. Klik je banner tu guys!
START : 24 JAN 2017 END : 31 JAN 2017
Nak tahu lebih lanjut klik banner. Right click, open link in new tab.
So, nak cerita lah kat sini pasal diri kita. Hmm, nama diberi Norvanida. Pendek kan. Pastu lebih kurang Vanidah Imran kan. Hahahaha. Nama diberi sebab mak dulu minat Vanidah Imran. So, aku memang selalu kena dengan cikgu-cikgu dengan pensyarah-pensyarah sekali tau. Haaa, boleh panggil vanida/ viy/ vee/ ida/ nida. Ye banyak kan tapi aku refer vanida. Hehehe
Umur untuk tahun 2017 ni 19 tahun. Tarikh lahir 14 Feb. Dalam bulan Islam 17 Syawal. Bulan syawal haa kau aku lahir. Asal Batu Bahat, Johor. Sekarang study kat UiTM Pasir Gudang. Ambil course Civil Engineering. Apa-apa nak tanya boleh tanya. Tak masalah. Baru sem 2 je. 
Kat blog ni memang…

JANGAN JANGAN BILA MULA KERJA

Hai, guys! Harini tak ada cerita tapi aku nak share something that I've got from tumblr. InsyaAllah membantu bagi mereka yang baru dapat kerja. 
Credit to; This Is Part Of Me
1. Jangan beli kereta baru 2. Jangan beli kereta import. 3. Jangan malu naik moto 4. Jangan lupa menabung 5. Jangan lupa bayar hutang 6. Jangan cepat lompat kerja 7. Jangan malu jadi kuli walau ada degree 8. Jangan memilih untuk berkuli 9. Jangan lupa buka ASB atau Tabung Haji 10. Jangan benci kerjaya anda 11. Jangan lupa bayar zakat pendapatan 12. Jangan lupa rancang beli kediaman pertama seawal usia. 13. Jangan buat Pembiayaan Peribadi untuk bergaya. 14. Jangan mengumpat boss kita 15. Jangan lupa ibubapa 16. Jangan berlanggan Astora Warna 17. Jangan segan naik kenderaan awam, banyak ‘awek’ ada didalam 18. Jangan lupa sedekah bila ada pendapatan. 19. Jangan berangan kawin dengan anak raja. 20. Jangan lupa bina Tabung Bewarna. 21. Jangan sewa rumah yang mahal, bilik sewa dah memadai 22. Jangan selalu online …

Apa azam 2017?

Image
Assalamualaikum! Hi, yeah. I'm back 6 Jan 2017.  Baru ada kesempatan nak update. Hihihi Selamat tahun baru.

So, guys! What is your azam tahun ni? Aku, macam tak de je. Cuma ingat nak jadi lebih rajin. Hahaha. Berangan. Ni cuti pun boleh layan kdrama lagi. Report tak siap lagi padahal. Harapnya azam tahun baru korang dapat dicapai dengan jayanya lah. Aku, InsyaAllah try my best. Cari diri yang dulu atau yang baru? Idk. Apa yang aku fikir aku nak cepat habis belajar and tolong mak abah aku. Biar diorang rilek rilek. Hahaha. Macam lama lagi je. Tapi pejam celik pejam celik tahun ni dah 19 tahun dah. InsyaAllah bulan ni. Umur meningkat, ajal semakin hampir tau, fuhhh.
So,tahun baru ni aku berada di kolej je. Tak kemana pun. Kalau kat rumah pun aku tengok tv je. Hahaha, aku bukan spesis yang suka sambut benda-benda macam ni. So, sesiapa yang ada niat nak berubah tu, InsyaAllah akan dipermudahkan. Banyak benda yang kita boeh ambil sebagai pengajaran pada tahun lepas kan.

Moga tahun ni k…