Posts

Showing posts from December, 2016

Kebaikan tinggal di kolej

Image
Assalamualaikum, salam sejahtera, salam Jumaat penghulu segala hari.  Al-Kahfi jangan lupa guys. 10 ayat pertama dan 10 ayat terakhir je.
Okay,  harini aku nak update pasal kebaikan duduk di kolej, for uni lah ofcourse! Untuk asrama aku tak tahu sebab pengalaman hanya dapat beberapa hari je hahahaha. Okay fine, tak yah melalut. So, sebab aku tinggal kat kolej untuk sem 2 ni dah nampak dah beberapa kebaikan walaupun BOSAN! Hahahaha. 

Okay!
1. Pertama, tak perlu bayar sewa. Hahaha. Ini paling utama sebab hang tak payah keluar duit untuk sewa rumah. Save duit beb. Serious talk derr. Kalau kau duduk luar kau kena bayar sewa satu! Bil elektrik air semua, Barang dapur kalau kau masak. Pastu kalau dah duduk luar memang senang nak keluar jalan-jalan. Sebab? Mesti tinggal dengan member ada kereta tak pun kau bawak kereta. Haaa. Duduk kolej ni tak boleh bawak kereta, tapi ada gak yang bawak. Aku tak faham kenapa. Tapi buat asa ni kat UiTM Pasir Gudang ni itulah peraturan dia. Mungkin uitmpg ni…

STRESS SIKIT

Image
Yaaa Assalamualaikum kome semua ye. Hari ni aku nak update benda yang buat aku stress pada minggu ini dan juga minggu-minggu sebelumnya. Tiba-tiba hari ini wifi sampai kat bilik so baik jugalah kiranya aku manfaatkan perkara ni hahahaha.

Okay guys itu selingan pertama hahaha. Kita manusia kena study hard okay, jangan ala kadar. Apa jadi ala kadar? Ala kadar jugalah resultnya. So point nya untuk post ni nak cerita pasal satu subjek, iaitu ENT300. Apakah itu? Itu subjek business. Nama panjang dia apa ek, jap aku lupa. Okay, Fundamentals of Entrepreneurship. Haaa memang mental ah sikit. Bukan sebab susah, sebab dia satu je. Lecturer. Maaf lecturerku! Huhuhu. Okay tak nak lah cerita pasal lecturer. Kita elakkan benda-benda yang tak elok ni ya. So, idea tu dah ada cuma aku stress bila cari kat Malaysia takde tapi bila lecturer tanya kat Malaysia ada ke tak aku dengan penuh yakin dan berdedikasi cakap tak ada. Then, lepastu cari punya cari lagi ada pulak kat Malaysia. Kau raaasaaa? Aku dia…